perjantai 21. maaliskuuta 2014

Berlin in 16 hours!

Greetings from Kaunas, Lithuania!
We came Yesterday from Warsaw, after a whopping 9-hour bus ride and small bumpy roads! 
But the sun is shining bright and there's been time to walk a little which is the sweetest thing for our swollen feet, whole bodies, actually!
This is a beautiful town with old buildings, churches, narrow streets and cute cafés!

But back to Berlin for a moment!
We were there for less than 24 hours and it made me feel like a kid in a candystore with no money! 
But professionals as we are, we had a full house and one of the greatest gigs of the whole tour in Tempodrom, AND made a quick visit to Bergmannstraße, my favourite place! Efficiency was the word!


Tempodrom is a cool venue, it was amazing with our boudoir-like dressingrooms!


And off to Kreuzberg after soundcheck!



I sat down for a Frische Mintze in sweet Café Molinari!



Early next morning we drove to Warsaw:


I think this building was the perfect place for some serious metal music!
The audience was great, those screaming teenage girls in the front row with adoring eyes moved me down to tears! I could so recognise myself there a long time ago!





6 kommenttia:

  1. Näin se työpäivän aamu taas alkoi matkakertomuksella... Karmiva kateuteni alkaa onneksi hellittää, koska varasin meille taas reissun Lontooseen. Täältä tullaan, Hampstead Heath!

    Pyytäisin pientä palvelusta: työkaverini on siis menossa Berliinin viikon päästä, mutta kaupunki on hänelle vieras. Voisitko ehtiessäsi kertoa pari vinkkiä (Bergmannstrassen lisäksi) muutaman päivän matkaa varten?

    Kiitos jo etukäteen,
    Nina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, London calling! Again! Huippua!
      Laitan ehdottomasti muutaman vinkin, ehdin viimeistään viikonloppuna, kirjoitan tähän postaukseen!
      Ihanaa, että olet seuraillut reissuamme!
      <3 Eeva

      Poista
    2. Noniin, käydään pikaisesti Berliinissä näin aamutuimaan!
      Ystävällesi tulee ihana reissu, siellä on jo upea kevät!

      Mielipaikkani sijaitsevat lähes kaikki idässä. Hyvä kimara alkaa Rosenthalerplatzilta (U8): Weinbergswegiä kävellen ylöspäin aina Eberwalderstraßelle (U2). Kivoja kahviloita, ravintoloita, puoteja, varsinkin Kastanienalleella!
      Jos vierailu osuu viikonlopulle, kannattaa ehdottomasti poiketa Arkonaplatzin kirpputorilla ja aukion nurkassa sijaitsevassa Der Platzhirsch-kahvilassa! Myös Mauerparkin kirppis on tässä lähellä. Kirppikset ovat auki sunnuntaisin.
      Eberswalderstraßelta kun jatkaa syvemmälle Prentzlauer Bergiin, tulee vastaan ihana Helmholtzplatz!
      Täällä on myös paljon ravintoloita, mm. über-ihana Wohnzimmer Schliemannstraßen ja Lettestraßen kulmassa! Nimeä ei lue ovessa, mutta sisään vain, paikka on niin suloinen! Kahvila-ravintola, jossa mitä herkullisimmat mojitot!!
      Lähikaduilla on kivoja vaatekauppoja, deli-puoteja, sisustusta, tosi kaunista aluetta ja arkkitehtuuria!

      Friedrichshain idässä on myös kivaa aluetta. Boxhagenerplatzin ympäristössä on paljon nähtävää, kuppiloita ja kauppoja, ja Warschauerstraßelta Spreen rantaa länteen alkaa 'muurimaili', eli East Side Gallery, jossa taiteilijat ovat kuvittaneet muuria uudelleen.

      Lännessä KaDeWe:n ruokaosasto ja Kurfürstendammin liikkeet isoine merkkeineen houkuttavat shoppailijoita, mutta on kuin missä tahansa kaupungissa. Kunnon vanhaa wessie-tunnelmaa sensijaan aistii upeassa Literaturhaus Berlinin kahvila-ravintolassa Fasanenstrassella (Kudammin poikkikatu). Upea paikka, oih!
      Sisustusliikkeet sijaitsevat kävelymatkan päässä Kantstraßella, jossa Savignyplatzin ympäristö on myös huokailujen tuottaja!
      Nähtävyyksiä on jokapaikassa, Unter den Linden on remontissa, mutta sen voi silti kävellä vaikka Alexanderplatzille asti. Hackescher Markt on myös näkemisen arvoinen vanhoine juutalaiskortteleineen, synagoga on upea!
      Shoppailijat ovat vallanneet tämänkin alueen, mutta kivoja kauppoja löytyy, mm. Riccardo Cartillone-kenkäkauppa! (Varoitus :D )

      Eli rohkeasti kartta käteen ja seikkailemaan!
      Toivottavasti tästä saa selvää, en pysty lopettamaan, kun aloitan, tätä ilosanomaa pitää levittää jokapaikkaan!!

      Terveisiä ja ihanaa matkaa!

      <3 Eeva

      Ps. Unohtui mainita vohvelikahvila Kauf dich Glücklich Oderbergerstraßella Mittessä, Kastanienalleen poikkikadulla. Sinne ehdottomasti herkuttelemaan, olo on kuin Liisalla Ihmemaassa! :)

      Poista
  2. Kiitos, Eeva, olet ihana ihminen!!!

    Nina

    VastaaPoista